Home » Hírek » Erdély » Soós Szabó Klára: állampolgári kötelességem a szavazás

Soós Szabó Klára: állampolgári kötelességem a szavazás

2014. 3. 25.
Megosztás:

Soós Szabó Klára, a Néppárt csíkszeredai önkormányzati képviselője, magyar állampolgársági kötelességének eleget téve kedden leadta szavazatát Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, ahogy a helyiek ismerik, a Lazarus-házban.

Soós Szabó Klára: állampolgári kötelességem a szavazás

A szavazást követően Soós Szabó Klára elmondta: „magyar állampolgárként állampolgári kötelességem, hogy kifejezzem a véleményemet szavazással is. A szavazatom egyfajta elismerése is annak a politikai erőnek, amely nemzetegyesítésben és egységes magyar nemzetben gondolkodott és gondolkodik, ugyanakkor cselekszik is. Ma már örvendetes, hogy közjogilag is részei lehetünk a nemzetnek, hisz akaratunk ellenére fosztottak meg a magyar állampolgárságtól. Annak idején se a szüleimet, se a nagyszüleimet senki meg nem kérdezte, hogy lemondana-e a magyar állampolgárságáról, így önkényesen fosztották meg az elődeimet ettől a jogtól.

Örvendetes, hogy ma már ezt a jogunkat visszakaptuk. Felemelő érzés az, amikor tudod, hogy egy felelős anyaország van a hátad mögött, amely önbizalmat ad és reménnyel is tölt el ezekben a nehéz időszakokban. A lelki folyamatoknak minden ember életében  fontos szerepe van. Az a lehetőség, hogy egyenrangú állampolgárként szavazati joggal is rendelkezünk, ez még külön egy lelki elégtétel is sokunk számára”.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria