Home » Hírek » Országos

Országos

Sajtótájékoztatót tartott Balázs Attila és Fazakas Péter, az Erdélyi Magyar Néppárt Kovászna megyei önkormányzati képviselője. A politikusok meglátása szerint a TEGA közvállalat minden bizonyíték nélkül állít ki emelt díjú számlákat, miközben – véleményük szerint – a szelektív hulladékgyűjtés elmulasztása miatt kiszabott emelt díjú számlák nem másak, mint burkolt áremelések.

Sajtótájékoztatón ismertette Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke és Habinyák István, a Néppárt nagyváradi szervezetének alelnöke a Nagyváradhoz közeli magyar falvakat érintő, áldatlan tömegközlekedési helyzettel kapcsolatos, megoldási javaslatokat.

 

A találkozón Csomortányi tájékoztatta a házelnököt a Néppárt új elnökségének célkitűzéseiről és terveiről, valamint kifejtette az erdélyi nemzetpolitikai kérdésekkel kapcsolatos álláspontját.

Moldován Gellért Lajos, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi elnöke beadványban fordult az RCS&RDS vállalathoz annak érdekében, hogy a szolgáltató tegye újra elérhetővé a magyarországi Hír Tv műsorait, miután már csak utóbbik között érhetők el a megszüntetett ECHO TV műsorai – derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet a Néppárt politikusa Török Sándorral, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei elnökével közösen tartott Nagyváradon.

 

Sajtótájékoztatót tartott Csíkszeredában Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei önkormányzati képviselője, a Néppárt megyei frakcióvezetője, valamint Sándor Krisztina, a Néppárt Hargita megyei önkormányzati képviselője. A sajtóesemény fő témája az április 8-án elfogadott Hargita megyei költségvetés volt.

 

Szerda délelőtti megbeszélésüket követően Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatót Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke. Az eseményen Csomortányi hangsúlyozta: a Néppárt és az SZNT között továbbra is szoros együttműködés és jó kapcsolat áll fenn, a Néppárt pedig teljes apparátusával és nemzetközi kapcsolatrendszerével segíteni fogja az SZNT európai polgári kezdeményezéséhez kötődő aláírásgyűjtést.

 

Sajtótájékoztatót tartott Nagyváradon Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöke és Zatykó Gyula, a Néppárt országos alelnöke annak apropóján, hogy kézhez kapták az ügyészség azon válaszát, melyben tájékoztatást adnak a nagyváradi zászló-ügy fejleményeiről. A dokumentumból kiderül: a hatóságok nem tekintik közérdeknek a magyar zászló ellen irányult támadás kivizsgálását és megbüntetését, valamint nem indítanak eljárást.

 

Budapesten ülésezett április 8-án a Hungarikum Bizottság, melyen jelen volt Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke is. A Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) részéről a Néppárt politikusát bízták meg a bizottsági munkával, aki 6-8 hónapig látja ezirányú feladatait.

A Gidófalva Község Fejlődéséért Egyesület – Máthé István étfalvazoltáni és Szabó Ferenc gidófalvi néppárti önkormányzati képviselők támogatásával – tavaszi szemétgyűjtési akciót szervezett annak érdekében, hogy Zoltán településen – a falu bejáratától a nemzetközi útig húzódó területen – megtisztítsák a terepet az idők során felgyűlt hulladéktól.

Első külhoni látogatásaként a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) 30. jubileumi közgyűlésén vett részt Ungváron Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria