Home » Hírek » Erdély » Megjelentek a Csillagos Hírek legújabb számai

Megjelentek a Csillagos Hírek legújabb számai

2013. 9. 30.
Megosztás:

Megjelentek a Csillagos Hírek szeptember havi számai Nagyváradon, illetve Szatmárnémetiben. Az Erdélyi Magyar Néppárt kiadványa ezúttal is három változatban jött ki a nyomdából, mind a bihari és váradi, mind a szatmári verzió nyolc oldalon tájékoztat és kínál olvasnivalót.

A Bihar megyeiben a várasfenesi szórványnapról, élesdi és szalontai párthírekről, érsemjéni furcsaságokról, partiumi gazdák tasztalatszerzéséről jelentek meg képes beszámolók, emellett a kisebbségi érdekérvényesítés buktatóiról, a Néppárt és az RMDSZ viszonyáról, a verespataki cirkusz állásáról, a Minta ifjúsági szervezet fejlődéséről is olvashatók írások. A téma szakértőjeként és a Partiumi Autonómiatanács alelnökeként dr. ifj. Szilágyi Ferenc nyilatkozik az autonóm Partiumi-régió előnyeiről és esélyéről.

A nagyváradi lapváltozatban a biharpüspöki tüntetés, a hagymakupolás honfoglalás, a beltelekadó ügyében indított per is téma egyebek mellett, egy-egy interjúban Nagy Zoltán tanár a „rendszertelen iskolarendszerről”, Zatykó Gyula országos alelnök pedig a Néppárt környezetvédelmi politikájáról beszél.

A Szatmárnémetiben szerkesztett Csillagos Hírekben a Néppártnak a honosításban és választási regisztrációban nyújtott segítségéről, a megyében tartott konzuli napokról, kökényesdi, vetési, ombódi, tasnádi ügyekről és eseményekről is olvashatnak a lapot kézbe vevők az országos és regionális témák mellett, de a közös EMNT–EMNP-székházban lezajlott két rendezvényről szintúgy.

Az ingyenes Csillagos Híreket a Néppárt szimpatizánsai terjesztik Bihar és Szatmár megyékben.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria