Home » Hírek » Erdély » Megalakult a Néppárt élesdi szervezete

Megalakult a Néppárt élesdi szervezete

2013. 9. 5.
Megosztás:

A Bihar megyei Élesden is megalakult az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezete. Kéttucatnyi szimpatizáns vett részt a szeptember harmadikai alakuló ülésen, amelyen jelen volt Zatykó Gyula, a Néppárt országos alelnöke, ifj. Szilágyi Ferenc, a Partiumi Autonómiatanács alelnöke, Csomortányi István, a Néppárt Bihar megyei elnöke, valamint Moldován Lajos volt szenátorjelölt is.

Az ülésen megválasztották az élesdi szervezet vezetőségét: az elnöki tisztséget Kálmán Gabriella jogász tölti be, segítője Fésüs Attila alelnök és Váradi Szilvia titkár.

Megalakult a Néppárt élesdi szervezete

Beszéltek a kisváros és a helyi magyar közösség sajátos problémáiról, a Néppárt országos, regionális és helyi terveiről, emellett tárgyaltak egy területi pártiroda lehetőségéről is.

Hangsúlyozták: a Sebes-Körös völgyi magyar szórványban nagyon fontos, hogy az érdekvédelem és a közképviselet minél teljesebb és szélesebb körű legyen, illetve fontos, hogy ne érvényesüljön a hatalom megosztó politikája. A Néppárt azokért is kiáll, akik nem tartoznak a megyei és helyi kiskirályok udvartartásához.

A helyi iroda megnyitásáig a 0743 830 162-es telefonszámon fordulhatnak az elnökhöz, akik honosítási vagy választási regisztrációs ügyekben igényelnek eligazítást.

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi sajtószolgálata

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria