Home » Hírek » Országos » Kolozs megyei magyar állampolgárok figyelmébe

Kolozs megyei magyar állampolgárok figyelmébe

2016. 9. 23.
Megosztás:

Mint ismeretes, október 2-án népszavazást tartanak Magyarországon a kényszerbetelepítési kvóta kérdésében. A voksoláson a magyar állampolgársággal rendelkező erdélyiek is részt vehetnek.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetei segítenek az azonosító nyilatkozatok kitöltésében és a voksok begyűjtésében, ugyanakkor felhívják mindenki figyelmét arra, hogy szeptember 23-a után már nem ajánlott a levélcsomagot postai úton elküldeni az illetékes hatóságokhoz, hiszen amelyik szavazat nem érkezik meg időben a Választási Irodához, az érvénytelen lesz.

Az EMNT és a Néppárt szervezetei javasolják: a szavazatot és azonosító nyilatkozatot tartalmazó borítékot juttassák el október 2-ig a kolozsvári konzulátusra, vagy vigyék be a Kolozs megyei településeken működő lelkészi hivatalokba legkésőbb október 2-án 12.00 óráig. Az ide érkező voksokat a Demokrácia-központok munkatársai juttatják el a külképviseletre, a Főtér (Pta. Unrii) T1/5, 23. szám alatt működő kolozsvári irodában pedig szintén leadhatják szavazatukat és segítséget kérhetnek az űrlap kitöltésében.

Munkatársaink a választás tisztaságát és titkosságát szem előtt tartva igyekeznek megkönnyíteni a választók dolgát.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetei

 
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria