Home » Hírek » Erdély » Barótra is eljutott a Néppárt autonómia-karavánja

Barótra is eljutott a Néppárt autonómia-karavánja

2014. 5. 19.
Megosztás:

Erdővidékre, Barótra érkezett az Erdélyi Magyar Néppárt autonómia-karavánja május 18-án. A Néppárt autonómia-koncepciójának bemutatására a Református Egyházközség nagytermében (Altemplom) került sor vasárnap este 19 órakor mintegy száz érdeklődő jelenlétében, közöttük több lelkipásztort, a Bardoc-Miklósvárszéki Székely Tanács és az MPP képviselőit is üdvözölhették a szervezők.

Barótra is eljutott a Népárt autonómia-karavánja

Bocz Zoltán, Benedek Erika, Toró T. Tibor

A rendezvény nyitásaként Krizbai Imre lelkész mondott rövid evangéliumi példázatot és áldotta meg a jelenlévőket és az elindított folyamatot.

A vitaest házigazdái, a Néppárt és a Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács erdővidéki szervezetei nevében Bocz Zoltán EMNT-elnök köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Benedek Erika, a Néppárt alelnöke és Kovászna megyei elnöke vázolta fel a törvénytervezet szükségességét és a majdani autonómia-rendszer építő hatásait a székelységre és az erdélyi közösségre nézve.

Barótra is eljutott a Népárt autonómia-karavánja

A tervezet struktúráját és jellemzőit a Néppárt elnöke, Toró T. Tibor ismertette. Hangsúlyozta az együttműködés fontosságát, és egyúttal felkérte a jelenlevő szervezetek képviselőit, hogy járuljanak hozzá a tervezet kidolgozásához és véglegesítéséhez.

Az esemény végén a közönség rendkívül aktívnak bizonyult, az elhangzott számos hozzászólásra, észrevételre, javaslatra és kérdésre Toró T. Tibor és Benedek Erika válaszolt.

Barótra is eljutott a Népárt autonómia-karavánja

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria