Home » Hírek » Erdély » A választási regisztrációról és a Verespatak-ügyről tájékoztatott a Néppárt Szatmárnémetiben

A választási regisztrációról és a Verespatak-ügyről tájékoztatott a Néppárt Szatmárnémetiben

2013. 9. 17.
Megosztás:

Hégető László Levente, a Néppárt Szatmár megyei szervezetének elnöke és Konglovits Éva alelnök a múlt héten tartott sajtótájékoztatójukon beszámoltak a magyar állampolgárságot szerzett külhoni magyarok választási regisztrációjának beindulásáról, illetve a pártnak a verespataki helyzettel kapcsolatos álláspontjáról.

A választási regisztrációról és a Verespatak-ügyről tájékoztatott a Néppárt Szatmárnémetiben

Konglovits Éva és Hégető László Levente

Az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei szervezetének Árpád utcai székhelyén tartott sajtótájékoztatón Hégető arról is tájékoztatta a szatmári sajtó megjelent munkatársait, hogy november 1-jétől a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról is lehet regisztrálni, a formanyomtatvány és a segédtájékoztatók onnan letölthetők lesznek. Azok a polgárok, akik nem kapták meg postán ezeket a nyomtatványokat, átvehetik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Néppárt irodáiban, ahol a kitöltésben is segítséget kapnak.

A megyei elnök mindenkit arra buzdít, hogy mielőbb regisztráljon, hogy jövő tavasszal szavazhasson, mivel akik nem regisztrálnak, nem szavazhatnak, akkor sem, ha kettős állampolgársággal rendelkeznek. Regisztrálni lehetőség van a szervezetek szatmári, nagykárolyi és vidéki irodáiban egyaránt.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Néppárt határozottan ellenzi a verespataki ciántechnológiás aranybányászat beindítását, mivel az felmérhetetlen károkat okozhat az Erdélyi Érchegységben, illetve az egész Kárpát-medencében. A lakosság tiltakozása lehet az utolsó esély Verespatak megmentésére, mert ezzel nyomást lehet gyakorolni a politikai szereplőkre.

Konglovits Éva alelnök elmondta, hogy támogatják a projekt ellen szervezett békés tüntetéseket és akciókat, illetve teljes mértékben egyetértenek a Mentsük meg Verespatakot! mozgalom elveivel. „Nem hagyhatjuk, hogy eladják Erdély aranyát, és helyette mérget hagyjanak itt nekünk” – szögezték le a Néppárt Szatmár megyei vezetői.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria